Britte Koppel - logo
Ontdek jouw systeem om consistent AAN je bedrijf te werken

Ontdek jouw systeem om consistent AAN je bedrijf te werken

Werken AAN je bedrijf. Als het goed is een thema dat regelmatig terugkeert op je agenda. De laatste tijd heb ik hier zelf ook echt stappen in gezet. Eén van mijn klanten vroeg me: “Ik wil aan mijn bedrijf werken. Maar hoe zorg ik ervoor dat als ik straks geen coaching meer heb van jou, ik nog steeds gestructureerd aan mijn bedrijf blijf werken?”. Daar heb ik een systeem voor bedacht!

Benieuwd naar mijn systeem? Lees dan verder of luister hier mijn podcastaflevering over dit onderwerp

Toen ik deze opmerking van mijn klant kreeg, dacht ik: Ja, hier heb ik al een systeem voor! Nog wel een beetje houtje-touwtje, maar voor mij helemaal prima. Maar wat als ik dit kan tweaken, zodat mijn klanten volgens dat systeem kunnen blijven werken aan hun business?

Dat hen helpt om te groeien en om makkelijker aan hun bedrijf te blijven werken. Ook nadat ons traject is gestopt. Long story short: ik ben dit systeem gaan perfectioneren. 

En toen dacht ik, als ik het beschikbaar maak voor mijn klanten, dan kan ik het ook beschikbaar maken voor anderen. En dat is wat ik heb gedaan. Ik heb een template gemaakt waarmee het makkelijker wordt voor jou om consequent aan je bedrijf te blijven werken.

Mijn systeem om AAN mijn bedrijf te werken

Hoe kun je zelf een systeem creëren? Waar moet je dan aan denken? Ik gebruik daarvoor een tool. Notion. Ik ben er helemaal weg van. Mocht je Notion nog niet kennen, ga het dan zeker even uitproberen (het is gratis!). Want het is een fantastische tool. Je kunt er heel erg veel mee, dus focus in het begin op een klein deel en werk dit daarna stap voor stap uit. Het is een fijne tool om dingen bij elkaar te brengen en daarom werk ik er graag mee.

Maar ik heb dus mijn systeem om AAN mijn bedrijf te werken in een Notion template gegoten. Het bestaat uit verschillende onderdelen. Aan het begin van het jaar kijk ik naar: Wat wil ik dit jaar bereiken? Welke doelen heb ik voor dit jaar?

Doelen stellen: van groot naar klein

Deze jaardoelen zijn erg breed en voelen heel erg groots. Als je ze zo laat, is de kans groot dat je er niet mee aan de slag gaat. Daarom probeer ik ze kleiner te maken. De eerste stap is om ze te vertalen naar kwartaaldoelen.

Dus, voordat een nieuw kwartaal begint, kijk ik naar wat ik het komende kwartaal wil bereiken. Hoe kan ik de hoofddoelen die ik voor het jaar heb gesteld, in concretere kwartaaldoelen vertalen? Welke acties kan ik aan die doelen koppelen? Maar, een kwartaal kan nog steeds overweldigend zijn…

Maandelijks Focusboost-uurtje

Daarom neem ik elke eerste werkdag van de maand een uur de tijd voor een ‘Focusboost’. Ik bekijk wat ik in de komende maand wil bereiken en maak de acties in mijn doelen nog concreter. Ik bepaal de thema’s waarop ik me die maand wil richten, deze komen natuurlijk voort uit de kwartaaldoelen. Dan ga ik nog een laagje dieper en bekijk ik mijn weekdoelen.

Aan het begin van de week bepaal ik in ongeveer een kwartiertje de doelen voor de komende week. Ik kijk naar wat ik die week ga doen. Wanneer ik tijd voor bijvoorbeeld netwerken, inspiratie en persoonlijke ontwikkeling inplan. Welke afspraken heb ik staan en hoeveel uur ik concreet over heb om ook de dingen te doen die me helpen richting mijn doelen. Daarna zoom ik weer uit en kijk ik hoe dat bijdraagt aan mijn maanddoelen. 

En dan de laatste stap van mijn systeem: elke dag schrijf ik op wat ik ga doen. Ik zorg ervoor dat ik voldoende tijd heb gedurende de dag en houd rekening met bijvoorbeeld meetings, webinars of persoonlijke afspraken.

Aan het einde van elke dag evalueer ik wat goed ging en wat minder goed. Wat kan ik daarvan leren?

Wil je dit template ook hebben? Vraag ‘m gratis aan.

Focus op kleine stappen

Mijn systeem is zo opgebouwd, omdat ik mijn doelen steeds kleiner maak, ze concreter en behapbaarder worden. Het maakt het makkelijker om stappen te zetten als je weet waar je naartoe gaat.

Vroeger was ik altijd een beetje sceptisch over het stellen van doelen. Of eerlijk gezegd, vond ik het best wel onzin. Maar nu ben ik compleet ‘om’. Ik ben juist heel erg met mijn doelen bezig. Waar wil ik naartoe? Hoe wil ik er over vijf of tien jaar bij zitten?

Overzicht en structuur

Iedereen heeft een andere manier van werken, dus misschien werkt mijn systeem niet voor jou. Maar graag wil ik je helpen om te ontdekken wat jouw manier is om aan je bedrijf te werken.

Hoe zorg je ervoor dat je overzicht houdt over wat je doet? De ene keer schrijf je misschien dingen op in een notitieblokje, de andere keer in een online systeem of in een Word-document. Er is geen goed of fout.

Ik gebruik dus graag Notion, omdat ik dat prettig vind en het de basis vormt voor alles wat ik doe. Alles heb ik daarin georganiseerd, al mijn bestanden en online programma’s. Als jij liever alles in een notitieboekje zet, is dat prima. Het belangrijkste is dat je alles bij elkaar houdt en gemakkelijk kunt terugkijken.

Het eenvoudig terugkijken maakt het makkelijker om vooruit te plannen. Bijvoorbeeld als je bezig gaat met je weekdoelen of je maanddoelen.

Experimenteer en leer

Zoek een methode waarin je jouw doelen kunt structureren. Bijvoorbeeld van jaardoelen naar kwartaaldoelen naar weekdoelen. Kijk hoe jíj dit wilt vormgeven. Ga ermee experimenteren. Bijvoorbeeld: Hoe voelt het als ik op maandag mijn doelen voor de week opschrijf? Hoe werkt dat voor mij? Wanneer werk ik met klanten? Welke dag zit ik goed in mijn energie om aan mijn bedrijf te werken? Het is een kwestie van proberen en ervaren.

Ik kan je tools en tips meegeven die je kunt gebruiken. Ik kan je motiveren en coachen. Maar ik kan niet voor jou bepalen op welke manier jij aan je bedrijf gaat werken. Het is belangrijk dat jij jouw manier gaat ontdekken. Als jij werkt op een manier die niet bij jou past, ben je veel minder gemotiveerd om door te zetten. Je maakt het te moeilijk voor jezelf. Ga die verschillende methodes uitproberen. Kijk hoe jij je dag, week of maand wilt indelen. En vergeet niet af en toe terug te kijken. Zodat jij je eigen perfecte methode kunt ontwikkelen.

Start je droomleven

Waar je dan moet beginnen? Start gewoon ergens, het hoeft niet perfect. Tachtig procent is al goed genoeg. Wat zeg ik, 30 procent is al een mooi begin!

Ga vandaag nog nadenken over je droomleven. Start ergens en laat het balletje rollen.

En dat is ook precies wat mijn doel is met de Focusweek online summer editie die op 7 augustus weer start.

Gratis template

Inmiddels ben ik al een jaar bezig om mijn methode te structureren en heb ik daar dus een template van gemaakt. Je kunt ‘m gratis downloaden en het helpt je op weg. Gebruik je Notion al, helemaal top. Maar zo niet kun je gratis een Notion account aanmaken en gaan experimenteren.

Dus, ga gewoon aan de slag. Probeer mijn template uit! Je kunt ‘m gratis aanvragen via brittekoppel.nl/notion

Focus Week Online Summer Editie

Als je echt serieus aan je bedrijf wilt werken, check dan ook even mijn Focusweek online summer editie. Deze start op maandag 7 augustus en duurt tot vrijdag 11 augustus. Je ontvangt elke dag een mail met een opdracht om aan specifieke thema’s te werken waarmee je het fundament van je business versterkt. Er zijn ook drie livesessies, waarbij je vragen kunt stellen. Het doel is om aan het fundament van je business te werken en te ervaren hoe fijn het is om echt actief bezig te zijn met je bedrijf. Om in die CEO rol te stappen.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om na te denken over het ontwikkelen van je eigen methode om aan je bedrijf te werken. Mocht je mijn template willen gebruiken, voel je vrij om deze te downloaden!

Delen :

Picture of Britte

Britte

Even sparren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes, let's do this!

Kies het aantal sessies dat je wilt en selecteer de gewenste betaaloptie. Klik vervolgens op de knop toevoegen aan winkelmand om en vul daar je gegevens in.

Klaar voor de volgende Focusweek workation?

De Focusweek workation in 2023 is inmiddels achter de rug! In 2024 komt er weer een volgende editie. Wil jij als eerste alle info én de beste prijs? Zet jezelf op de wachtlijst!

Vul het formulier in en ik hou je op de hoogte van volgende edities.

Brochure Focusweek workation aanvragen

Helaas, je bent te laat om je aan te melden voor de eerste Focusweek Workation. Ben je nieuwsgierig naar de invulling van mijn workation? Je kunt de brochure nog steeds aanvragen. Vul je gegevens in en je krijgt ‘m binnen een paar minuten in je mailbox!

Na een paar minuten nog niets binnen? Check ook even je spam-folder! Of stuur me even een berichtje.

Ai, je bent te laat!

Helaas! Je kunt niet meer meedoen met de Focusweek online summer editie in 2023! 

Vul het formulier in en ik hou je op de hoogte van volgende edities.

Whoohoo, je bent er bijna!

Voeg het product toe aan je winkelwagen, vul je gegevens in en je kunt direct aan de slag met de masterclass Valideer je businessidee in één dag. Je krijgt ‘m binnen een paar minuten in je mailbox!