Britte Koppel - logo
Vind je focus challenge - weet jij wat jouw droombusiness is

Waarom je niet wilt ondernemen zonder plan

Als ondernemer wil je natuurlijk alles uit je bedrijf halen. Je droomt van een succesvolle business. Maar haal jij wel al alles uit je bedrijf wat je eruit zou willen halen? Ik wil je inspireren om een businessmodel te creëren dat niet alleen voor jou werkt, maar ook helemaal op jouw unieke manier. Een businessmodel dat je niet alleen succes oplevert, maar ook energie en voldoening.  

Ook je droombusiness creëren? Lees verder of luister podcastaflevering #60.

Ik wil jou helpen het maximale uit jezelf en je bedrijf te halen. En dat betekent niet alleen streven naar de meeste klanten of meeste omzet. Het betekent dat je je bedrijf vormgeeft op een manier die jouw eigen visie en doelen weerspiegelt. En dat brengt me bij het volgende onderwerp: het plannen van je bedrijf.

Terug in de tijd…

Even een korte terugblik naar mijn reis van freelancer naar ondernemer.

Mijn avontuur begon in 2013 toen ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel. Ik had opeens een eigen bedrijf. In het begin dwaalde ik wat rond, zonder echt plan. Ik nam allerlei marketingopdrachten aan, schreef teksten, bouwde websites en deed van alles. Het ging allemaal prima, maar op een gegeven moment begon ik me af te vragen of dit écht was wat ik de rest van mijn leven wilde doen.

Niet ondernemen is geen optie

Long story short: nee, dit was niet wat ik de rest van mijn leven wilde doen. Ik ben zelfs een paar keer geswitcht, terug naar loondienst. Maar inmiddels weet ik dat ik een ondernemer in hart en nieren ben. De vrijheid en flexibiliteit die het ondernemen mij geeft, is me veel waard. Maar doorgaan zonder concreet plan werkte ook niet.

Ik begon na te denken over hoe ik dan wilde ondernemen. Ik had al van alles gedaan: van teksten schrijven tot websites bouwen, van e-mailcampagnes opstellen tot complete marketingfunnels uitwerken. Dat werkte prima, want ik had een lekkere omzet en veel klanten.

Gebrek aan een plan

Maar waarom was ik dan niet tevreden met mijn bedrijf? Waarom haalde ik hier geen voldoening uit?

Misschien herken je het wel. Je kijkt naar andere ondernemers op social media of hoort ze praten op netwerkevenementen en vraagt je af: wat doen zij anders? Waarom lukt het hen wel? Voor mij moest het kwartje eventjes vallen. Want nee, het komt niet door je skills.

Je hebt het echt niet nodig om nog een cursus te kopen of nog een stapel boeken te lezen om je vaardigheden te verbeteren. De skills heb je al. Het heeft te maken met je plan.

Of eigenlijk, het gebrek aan een plan.

Visie en missie

Het draait allemaal om het hebben van een plan, een visie en missie voor je bedrijf. Met een duidelijke richting wordt het makkelijker om gefocust te blijven en minder afgeleid te worden door wat er om je heen gebeurt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook stress en leidt tot betere resultaten.

Maar waar begin je dan?

Begin met het stellen van doelen voor je bedrijf en het vormen van een visie. Wat wil je bereiken? Wat is jouw unieke bijdrage?

Het mag op jouw manier. Hoe ziet jouw ideale leven eruit?

Je hoeft je leven niet in staat te stellen van je bedrijf. Maar je bedrijf moet jou wel helpen om het leven te leiden dat je wilt leiden. Dus denk na over wat je wilt bereiken met je leven, over wat je wilt bereiken met je business. Het draait om het vinden wat jij leuk vindt.

Ontdek jouw zone of genius

Als je weet wat je doel is, is het tijd om na te denken over wat jij zou kunnen doen om dat doel te bereiken. En dat doe ik, met mijn klanten maar ook regelmatig voor mezelf, door te kijken naar mijn zone of genius.

Je moet dit zien als drie cirkels die elkaar overlappen en in het midden, wat door alle drie de cirkels geraakt wordt, vind je jouw zone of genius. Dat is het middelpunt van jouw skills, wat je leuk vindt om te doen en wat jouw ideale klant nodig heeft. Als je dit helder hebt, gaat je dit zoveel brengen.

Deze ‘sweet spot’ is jouw perfecte mix om jouw bedrijf op in te richten.

Vind je startpunt

Misschien heb je hier al wel eens bij stilgestaan, maar mis je toch nog het complete plaatje?
Dan help ik je graag.

In een gratis, vrijblijvende call van 30 minuten, gaan we samen op zoek naar jouw zone of genius. Aan het einde van deze call heb je inzicht gekregen in jouw zone of genius.

Omdat dit voor mijn zo’n belangrijk startpunt is geweest, help ik je hier gratis bij. Want ik geloof dat iedere vrouwelijke ondernemer de kracht heeft om een bedrijf te bouwen dat bij haar past, energie oplevert én succesvol is.

Op het moment dat je weet wat je zone of genius is, kun je hier een actieplan aan gaan koppelen. Je zult merken dat het een stuk makkelijker is om in actie te komen, nu je doelen helder zijn.

Jouw unieke reis

Laat je niet ontmoedigen door fouten en tegenvallers. Zie ze als kansen om te leren en je strategie aan te passen. Als iets niet direct lukt, betekent dat niet dat je helemaal opnieuw moet beginnen. Soms is een kleine aanpassing genoeg om een groot verschil te maken.

Vergeet niet dat jouw reis uniek is en dat je kleine stapjes kunt zetten om je doelen te bereiken. Elk succes, hoe klein ook, is een stap vooruit op je ondernemersreis. Dus ga ervoor en laat jezelf zien wat je kunt bereiken!

Ik hoop dat je geïnspireerd bent en vol motivatie zit om aan de slag te gaan met jouw unieke ondernemingsreis. En kun je wat hulp gebruiken? Vergeet dan niet om een gratis vrijblijvende call in te plannen. Ik help je met alle liefde!

En onthoud: jouw visie, jouw plan en jouw acties maken het verschil!

Delen :

Picture of Britte

Britte

Even sparren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes, let's do this!

Kies het aantal sessies dat je wilt en selecteer de gewenste betaaloptie. Klik vervolgens op de knop toevoegen aan winkelmand om en vul daar je gegevens in.

Klaar voor de volgende Focusweek workation?

De Focusweek workation in 2023 is inmiddels achter de rug! In 2024 komt er weer een volgende editie. Wil jij als eerste alle info én de beste prijs? Zet jezelf op de wachtlijst!

Vul het formulier in en ik hou je op de hoogte van volgende edities.

Brochure Focusweek workation aanvragen

Helaas, je bent te laat om je aan te melden voor de eerste Focusweek Workation. Ben je nieuwsgierig naar de invulling van mijn workation? Je kunt de brochure nog steeds aanvragen. Vul je gegevens in en je krijgt ‘m binnen een paar minuten in je mailbox!

Na een paar minuten nog niets binnen? Check ook even je spam-folder! Of stuur me even een berichtje.

Ai, je bent te laat!

Helaas! Je kunt niet meer meedoen met de Focusweek online summer editie in 2023! 

Vul het formulier in en ik hou je op de hoogte van volgende edities.

Whoohoo, je bent er bijna!

Voeg het product toe aan je winkelwagen, vul je gegevens in en je kunt direct aan de slag met de masterclass Valideer je businessidee in één dag. Je krijgt ‘m binnen een paar minuten in je mailbox!