Britte Koppel - logo
Meer omzet en energie halen uit je bedrijf - Britte Koppel

Het verschil tussen IN en AAN je bedrijf werken en waarom dat belangrijk is

Als ondernemer heb je het vast weleens voorbij zien komen op Instagram of heb je iemand horen zeggen: “vandaag ga ik aan mijn bedrijf werken”. Maar wat is nou het verschil tussen IN je bedrijf werken en AAN je bedrijf werken? En waarom is dat eigenlijk belangrijk om te weten?

Benieuwd naar het antwoord? Lees dan verder of luister hier mijn podcastaflevering over dit onderwerp.

IN en AAN je bedrijf werken

Zelf kwam ik hier voor het eerst mee in aanraking toen ik het boek ‘The E-Myth’ van Michael Gerber las. Trouwens een dikke aanrader om dit boek als ondernemer een keer te lezen. Het heeft mij veel inzichten gegeven en ik gebruik het zelf ook heel vaak richting mijn klanten. In het boek wordt duidelijk wat het verschil is tussen IN en AAN je bedrijf werken.

Veel ondernemers zijn geneigd om vooral uitvoerend werk te doen. Zeker als je al een tijdje onderweg bent. Dus je bent aan de slag met je klanten, website mooi maken, administratie. Kortom, allerlei werkzaamheden die niet over het grotere geheel gaan.

Maar ga je AAN je bedrijf werken, dan ga je echt kijken naar: “Hoe kan ik mijn bedrijf verder laten groeien? Hoe kan ik zorgen dat als ik kijk hoe ik er nu voor sta, ik volgend jaar verder ben gekomen?”

Verandering = groei

Net als mensen zijn bedrijven echt bedoeld om te groeien. En als je wilt groeien, zul je moeten veranderen. Zoals je werkwijze, je aanbod of wat je met je bedrijf wilt bereiken. Verander je hier niets aan, dan gaat er ook niets veranderen aan het eindresultaat. Dan ontwikkel je jezelf én je bedrijf niet verder.

Veel bedrijven focussen zich vooral op de dagelijkse gang van zaken. Zoals alle to-do’s die je moet doen om je klanten tevreden te houden. Maar die groei, je visie en je doelen, dat werken aan je bedrijf, dat vergeten een hoop mensen. En dit weet ik uit ervaring, want ook ik heb dit negen jaar lang zo gedaan. Ik weet hoe het is om op een bepaald niveau vast te blijven zitten en me af te vragen ‘waarom groei ik niet verder’?

Lol, plezier en voldoening

Het boek heeft me doen realiseren dat als ik wil groeien, ik op een andere manier naar mijn bedrijf moet kijken. Een manier om dat te doen, is om gericht AAN je bedrijf te werken. Wat voor meer lol, plezier en voldoening gaat zorgen.

Op het moment dat je alleen maar IN je bedrijf aan het werken bent, dan heb jij geen bedrijf. Je hebt gewoon een baan en eigenlijk ook nog een slechte. Je huurt jezelf in en je gaat er geen voldoening uit halen omdat het constant hetzelfde blijft. En ik neem niet aan dat je een eigen bedrijf gestart bent om zoveel mogelijk uren te maken en om zo veel mogelijk te rennen voor je klanten?

In mijn geval ben ik een bedrijf gestart omdat ik vrijheid wil hebben om te werken op een manier die ik leuk vind. Als je als ondernemer zelf niet die verantwoordelijkheid pakt, dan is er niemand die tegen je zegt dat je het anders moet doen. Jij bepaalt of jouw business klaar is om te groeien. 

Jij bent de baas. Jij bepaalt of jouw business klaar is om te groeien…

Werken AAN je bedrijf

Je weet nu, ik ga aan mijn bedrijf werken. Maar waar moet ik me op richten, hoe kan ik extra’s toevoegen? Ik deed dat zo:

In 2022 heb ik een Focusweek gehad. Puur omdat ik even los wilde komen uit de dagelijkse sleur van klantwerk en zichtbaar zijn op social media. Even uit mijn dagelijkse leven als ondernemer. Ik heb toen een huisje in het bos gehuurd, om even van alles los te komen.

Voor mij werkte dat echt fantastisch. Vol de focus en aandacht op mijn bedrijf, zonder gestoord en afgeleid te worden. Ik heb nog nooit zoveel inspiratie, motivatie en drive gevoeld om stappen te zetten. En sinds kort merk ik ook dat ik op een heel andere manier naar mijn bedrijf kan kijken. 

Je hoeft natuurlijk niet meteen een hele week aan je bedrijf te werken, maar pak af en toe een dag. Zoom even uit. Waar sta ik en waar wil ik naartoe?

Ik wilde bijvoorbeeld werken aan een nieuw verdienmodel, aangezien ik geen energie meer kreeg van mijn bestaande verdienmodel. Ik bedacht een stappenplan om hiermee aan de slag te gaan. Elke dag van de Focusweek heb ik één onderdeel van deze stappen opgepakt. Het resultaat: het plan om zelf een Focusweek te organiseren. 

En guess what? in november 2023 kun je meedoen aan mijn Focusweek! Lijkt het je wat? Meld je aan voor de wachtlijst.

Tijdens een Focusweek ontstaan mooie dingen

Mijn grootste motivatie om een liveweek te organiseren voor andere vrouwelijke ondernemers, is dat er gewoon echt mooie dingen ontstaan tijdens een Focusweek. Veel ondernemers weten niet waarop ze willen focussen en zweven een beetje tussen verschillende opties. Daar wil ik bewust de aandacht voor nemen. 

Mijn bedrijf is mijn leven en ik leef echt niet om alleen te werken. Maar mijn bedrijf is wel heel belangrijk voor mij. Wat ik erin stop, wil ik er ook weer uit halen. Niet alleen financieel, maar ook in voldoening én op het gebied van mijn eigen ontwikkeling. 

Begin vandaag nog!

Ga werken aan je bedrijf. Begin ergens. Al is het maar één dag per jaar.

Denk je nou, ik wil hier direct meer mee gaan doen? Check dan even mijn gratis e-book. Hierin vertel ik je over de vijf stappen die ik tijdens mijn eigen Focusweek heb gezet, waarmee ik nieuwe verdienmodellen heb ontdekt. Hiermee ga jij weer helemaal aan én word je gemotiveerd om te werken AAN je bedrijf. 

Ik hoop dat dit een mooie stap voor je is om verandering teweeg te brengen. Stel prioriteit om aan jezelf en je bedrijf te werken. Want het is zonde om al je tijd te besteden, zonder dat je weet waar je heen gaat. Ik heb dat zelf negen jaar lang gedaan en uiteindelijk ga je merken dat daar de energie niet meer zit.

Zet nu de eerste stap, download het e-book en kom in actie!

Delen :

Picture of Britte

Britte

Even sparren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes, let's do this!

Kies het aantal sessies dat je wilt en selecteer de gewenste betaaloptie. Klik vervolgens op de knop toevoegen aan winkelmand om en vul daar je gegevens in.

Klaar voor de volgende Focusweek workation?

De Focusweek workation in 2023 is inmiddels achter de rug! In 2024 komt er weer een volgende editie. Wil jij als eerste alle info én de beste prijs? Zet jezelf op de wachtlijst!

Vul het formulier in en ik hou je op de hoogte van volgende edities.

Brochure Focusweek workation aanvragen

Helaas, je bent te laat om je aan te melden voor de eerste Focusweek Workation. Ben je nieuwsgierig naar de invulling van mijn workation? Je kunt de brochure nog steeds aanvragen. Vul je gegevens in en je krijgt ‘m binnen een paar minuten in je mailbox!

Na een paar minuten nog niets binnen? Check ook even je spam-folder! Of stuur me even een berichtje.

Ai, je bent te laat!

Helaas! Je kunt niet meer meedoen met de Focusweek online summer editie in 2023! 

Vul het formulier in en ik hou je op de hoogte van volgende edities.

Whoohoo, je bent er bijna!

Voeg het product toe aan je winkelwagen, vul je gegevens in en je kunt direct aan de slag met de masterclass Valideer je businessidee in één dag. Je krijgt ‘m binnen een paar minuten in je mailbox!